
Dåb
7 idéer og musthaves til barnedåb og navngivningsfest
Når en lille ny verdensborger kommer til, skal det selvfølgelig fejres. Et oplagt tidspunkt at gøre det på er ved at holde en barnedåb eller navngivningsfest. For mange handler det om traditionen og det kirkelige ritual, imens andre ønsker at markere, at barnet nu har fået sit navn og byde det velkommen i familien. Uanset hvad, så er det en helt særlig dag, når man holder dåb eller navngivningsfest – og her får du vores bedste ideer og råd med på vejen til den perfekte dag.
Invitationer til festen
Pynt til festen

Bordkort med billeder
Lad hver gæst føle sig særlig til barnedåben med personlige bordkort med billeder. Vores bordkort kan designes med forskellige billeder, eller du kan bruge det samme på alle kort. Går du efter et andet look på festbordet, kan du også sagtens bruge Retro Prints og klistermærker som bordkort.

Det kreative menukort
Vores menukort kan naturligvis bruges til at vise dagens menu, men da kortene består af fire sider, kan du også bruge de andre sider kreativt. Vis fx dagens program, lav en velkomstsang og krydr det hele med fine cliparts og billeder, som passer til stilen.

Fotoklistermærker som pynt
Fotoklistermærker er perfekt festpynt! Du kan sætte det på gæsternes glas, på servietten, på en evt. goodiebag. Og klistermærkerne kan naturligvis designes præcis, som du ønsker. Med billede, med tekst, med cliparts. Vælg mellem rektangel, kvadrat og cirkel.

En gæstebog med billeder
En gæstebog fyldt med søde hilsner fra gæsterne til festen er den hyggeligste gave at give den lille med på livets rejse. Med dit eget billede og tekst på forsiden af Notesbog er den et oplagt valg som gæstebog, men CEWE FOTOBOG på digitaltryk mat er faktisk endnu mere velegnet, da du heri også kan have billeder inde i bogen.
Inspiration til pynt
3 idéer til dig efter festen
Ofte stillede spørgsmål til dåb og navngivningsfest
Det er forældrene til barnet, der bestemmer, om og hvornår barnet skal døbes. De fleste vælger at lægge dåben i løbet af barnets første seks måneder, da dit barn skal være navngivet inden det er 6 måneder gammelt for at leve op til lovgivningen. Navngiver I jeres barn via borger.dk, kan I i princippet holde dåben, når det passer jer bedst.
Barnets forældre afgør naturligvis, om der skal være en gudmor eller gudfar til dåben. Gudmor eller gudfar er typisk den person, som bærer barnet i kirken og ved dåben bekræfter, at hun eller han vil hjælpe til med at opdrage barnet i den kristne tro. De fleste gudmødre og gudfædre ser det ofte som en stor ære at påtage sig denne rolle og er pavestolte over det.
Inden man kan holde barnedåb, er man selvfølgelig nødt til at have et navn til barnet (!), men derudover bør man også gøre sig nogle overvejelser omkring festen. Der er ikke noget som er mere rigtigt eller forkert end andet, men du bør overveje hv-spørgsmålene: hvornår skal festen holdes, hvem skal med, hvor kan festen holdes og hvad der skal serveres.
Når du overvejer ”hvornår”, så husk at tage højde for dåbskjolen. I mange familier er der tradition for at lade dåbskjolen gå i arv, og derfor kan størrelsen på kjolen blive afgørende for, hvornår det bedste tidspunkt er, hvis barnet skal kunne passe den. Langt de fleste vælger at få barnet døbt i løbet af de første 6 måneder, så barnet med dåben også navngives helt officielt. Derudover skal du naturligvis også have en aftale med kirken, du ønsker barnet døbt i.
”Hvem” har betydning for, hvor mange dåbsinvitationer der skal bestilles. Husk at ikke alle gæster behøver sin egen invitation, men at du blot skal bruge én pr. husstand. Vores invitationer og kort sælges i sæt a 10 stk. og leveres med kuverter. Kortene fås i flere størrelser og de er muligt at designe kortene på alle 4 sider.
”Hvor” dækker over stedet, festen skal holdes. Måske kan I holde det hjemme helt uformelt, eller måske foretrækker I at holde det et traditionelt feststed, hvor maden leveres og I ikke behøver stå for så meget selv. Holdes festen i løbet af sommermånederne, er det også muligt at holde festlighederne i haven.
Du kan holde en navngivningsfest præcis ligesom du ville holde en dåbsfest uden at være i kirke først. En navngivningsfest kan holdes højtideligt, fint eller afslappet ligesom det passer til jeres familie. Du kan gøre ekstra ud af det med personlig pynt med egne billeder, ligesom du kan lave invitationer til navngivningsfesten, bordkort og takkekort med billede af dit/jeres lille barn på.
Alle børn i Danmark skal helt officielt navngives inden de er 6 måneder gamle. Det kan enten ske via Borger.dk eller ved dåb i folkekirken.
Når du bliver tilbudt rollen som gudmor, viser forældrene dig stor tillid og kærlighed ikke mindst. De ønsker, at netop du skal være en betydningsfuld del af barnets liv. Mange gudmødre ser det som en stor ære og derfor gør de fleste sig også mange tanker om, hvad en helt særlig dåbsgave skal være.
Her får du tre gode gaveidéer til dåbsbarnet:
- Lav en CEWE FOTOBOG med billeder fra jeres første møde. Hvis du ikke har billeder nok til en fotobog på 26 sider, så kan du jo allerede nu spørge forældrene om de har brug for aflastning og låne barnet. På den måde giver du de trætte forældre en lille pause og kan samtidig få taget nogle dejlige billeder til bogen. Har du billeder fra tiden i mors mave, er de også hyggelige at få med i bogen. Det vil være en bog, I kan kigge i sammen i takt med at barnet vokser op – og I kan have fine snakke om, hvordan barnet var som baby. En fotobog med babybilleder er en gave, der glæder resten af livet.
- Du kan også lave vores babybog CEWE FOTOBOG Kids med 22 sider. Den har tykke sider med afrundede hjørner og bogen laves med spiralryg, så det lille barn på 1 år selv kan bladre i bogen. Du kan fylde bogen med billeder af barnet og familie – og så bør der naturligvis også være et billede af dig i bogen.
- Vil du gerne give en gave, der kan bruges nu og her, så er en bamse med billede på maven et oplagt bud. Bamsen fås som bjørn, hare og elg og kommer med t-shirt på, hvorpå du kan trykke et billede eller en tekst, så den lynhurtigt bliver barnets bedste krammeven.
Der er i Danmark en lov om, at et barn skal navngives inden det er 6 måneder gammelt. Men du kan sagtens navngive dit barn digitalt via borger.dk og herefter holde dåbs- eller navngivningsfesten lige, når det passer dig og familien. Så hvis det ønskede lokale først er ledigt senere og du fx også vil undgå at kollidere med jule- eller sommerferien, kan du sagtens holde navngivningsfesten, når barnet er 9 måneder eller halvandet år for den sags skyld. Traditionelt set holder man barnedåb, når barnet er omkring 3 måneder, så hvis du ønsker det samme for navngivningsfesten, kan du vælge at gøre det.
Kære...
Vi ønsker dig tillykke med dit fine navn og ønsker dig alt det bedste for fremtiden. Vi er så glade for at være med til at fejre dig i dag.
Kærlig hilsen
...
I et kort til navngivningsfesten ønsker du det lille barn tillykke og ønsker al godt fremover. En navngivningsfest er jo i høj grad en fejring af starten på livet, som du som gæst er med til at fejre. Selvom det ikke er en traditionel dåb, kan du garanteret finde inspiration til dit kort på vores side om dåbskort og hvordan, du kan printe et personligt kort med billede på fotopapir.